Det här med cravings

2015-05-20 @ 20:45:00
Innan jag själv blev gravid så hade jag fått för mig att man bara hade cravings efter smaker, mat eller något ätbart. Men nu har jag fått erfara att det inte alltid är så. I mitt fall så har jag fått cravings efter dofter och känslan utav något. Med känslan av något menar jag t.ex. känslan av att äta något specifikt. Som för någon dag sedan fick jag världens cravings efter nybakade vaniljbullar direkt ifrån ugnen. Det var viktigt att dom var direkt från ugnen, så att köpa bullar var inget alternativ. Det var med andra ord bara att ställa sig och baka, rätt sent på kvällen. Men goda blev dom och nu har vi hela frysen full av dom.
 
När det gäller dofter så har jag haft världens cravings efter kemikaliska dofter som sköljmedel, andra rengörningsmedel, nagellackborttagningsmedel och handsprit. Jag tycker i vanliga fall om dom dofterna men nu känner jag mig näst intill beroende av dom. När jag tvättar har jag t.ex. i alldeles för mycket sköljmedel och när jag sen hänger upp tvätten står jag först och luktar på kläderna. Nu har visserligen det sköljmedlet tagit slut och vi kör bara på parfymfritt (inför bebisen). Det har även hänt att jag har målat på nagellack bara för att kunna ta bort det och känna doften av det. Och handspriten används flitigt.
 
Men några andra speciella cravings har jag inte haft. Det har inte varit något som följt med genom hela graviditeten. I början, innan vi ens visste att jag var gravid, så fick jag för mig att äta apelsin, och då åt jag flera stycken varje dag i en vecka ungefär. Och jag som i vanliga fall inte tycker om apelsin. Sedan var det apelsinjuice. Annars har jag haft perioder med bulläng med vanilj och pistage, twix, en specifik magnum glass och tupla (en chokladkaka). Men för tillfället är det som sagt bara dofter och känslor.
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: