Jag blir trött

2015-07-13 @ 20:59:59
Det är mycket dom säger att man ska och inteska göra när man får barn. Det är många myter och mycket som man gjorde förr som människor fortfarande tycker att man ska göra, men som faktiskt inte alltid behövs. Jag är trött på sånt. Trött på att andra ska tala om för mig hur jag ska ta hand om mitt barn och hur jag ska ta hand om mig.

Det här med amningen kommer ofta på tal. "Den där kan du inte använda". Dom syftar på amningsnappen. En slags napp man sätter på bröstvårtan så att barnet ska få bättre tag, för att lindra smärtan ifall man får sår osv. Det är mycket den är bra för. Men det finns så klart nackdelar med den också, och det är nackdelarna dom ser. Ja, barnet får i sig luft. Och ja, det kan leda till att barnet behöver rapa/fisa oftare. Och ja, barnet kan lättare få ont i magen pga det. I vårat fall så använder vi amningsnappen för att Melker inte greppar tag i bröstet utan den. Så vi får välja mellan att inte amma eller att använda den.
Vad tror ni att vi väljer?
 
Om vi fortsätter på amningsfronten så är det mjölkstockning. "Klä dig varmt". "Ha inte fläkten igång". "Sitt inte där, det drar". Det kanske var så förut, att man sa att man fick mjölkstockning om det var kallt. Och det stämmer till en viss del. Man kan få mjölkstockning om man fryser. Men alla fryser inte vid samma grader. Alla fryser inte när dom sitter vid en fläkt eller där det drar. Och man behöver inte klä sig i tjocktröjor när det är 30 grader ute.
 
Och det här med kyla. "Klä på honom ordentligt". "Se till så att det är varmt när han sover". Bebisar kan inte anpassa sin kroppstemperatur själv som oss andra. Men är det 30 grader varmt ute så behöver man inte klä honom i varma kläder. Man klär knappt honom då, för han blir också varm. Och när det kommer till att ha det varmt när han sover så kan ni glömma det. Det här med plötslig spädbarndöd. Det har kommit en del riktlinjer för att undvika det. Barnet ska helst ha det svalt och skönt när det sover. Så nu när det är så varmt som det ändå är, så har vi fläkten igång i sovrummet om nätterna. För vi väljer mellan att riskera att Melker blir lite sjuk, eller att han helt plötsligt dör. Och jag vill inte att mitt barn ska dö.
 
 
 

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: