Det är mycket nu

2015-02-25 @ 10:46:37
För tillfället är det väldigt mycket som händer. Dels så börjar min praktik på fredag så i två dagar har vi haft introduktionsdagar inför det på skolan. Två långa dagar med lite för lite sömn. Igår efter skolan var jag, Emil och hans far iväg och köpte en ny säng, för att sedan åka och fira hans bror som fyllde år. Efter firandet åkte vi till nya lägenheten och satte ihop sängen. Jag är så nöjd!

Så igår kom vi hem strax innan 23. Idag är min enda lediga dag denna vecka. Jag hade tänkt sova så länge som möjligt, men efter att ha fått veta att våra flyttplaner kanske skulle ändras pga sjukdom så blev det ingen mer sömn. Allting verkar ha löst sig nu iallafall. Så idag ska jag och min far iväg och köpa lite småsaker till lägenheten och titta på ett köksbord och köksstolar. Och imorgon går flyttlasset! En natt till i denna lägenhet, i denna säng. Sorgligt men så fruktansvärt skönt ändå!
 
 

Välkommen vecka 24

2015-02-20 @ 22:51:42
Idag går vi in i graviditetsvecka 24. Bebis är ca 21 cm från huvud till rumpa och väger strax över halva kilot. Om han skulle födas nu så finns det en liten chans att han skulle överleva. Men jag ser helst att han stannar kvar ett tag till, för säkerhetsskull. Det är så mysigt att få känna hans sparkar och se han röra på sig därinne, för det gör han mer eller mindre hela tiden. Våran starka lilla kille.

Tiden går väldigt fort nu faktiskt. Jag minns i början när jag klaga på hur långsamt det gick, nu är det nästan tvärtom. Jag hinner knappt reagera på att vi har gått in i en ny vecka förrän det är en ny igen. Det är tur att man har en app som hjälper till när man inte hänger med riktigt. Nu längtar jag som en galning tills vi flyttar så att jag kan få börja ordna med bebisgrejerna. Både vagnen och spjälsängen står just nu hemma hos min far. Resterande av prylarna ligger nedpackade i flyttkartonger.

Igår fick jag föresten mitt moderskapsintyg hos barnmorskan. Idag skickade jag in det till försäkringskassan, så nu ska jag officiellt bli mamma. Det känns så bra!
Faderskapsintyget tänkte vi ta om ett par veckor. För tillfället är det mycket med både flytten och min praktik. Visserligen behöver man inte fixa det förrän efter bebis är fött, men jag har tänkt att det kan vara roligt för Emil att fixa något för honom också. Det mesta kretsar ju kring mig och bebis. Det är oss dem gör alla kontroller på osv. Emil är verkligen delaktig men jag tror att han kan känna att han inte är i det här lika mycket som mig. Det är iallafall så jag tror att jag skulle känna.

Detta är dagens mage, vecka 24 (23+0) alltså.
 

Vi har fått nycklarna!

2015-02-20 @ 18:36:41
Igår skulle dem ha besiktat våran nya lägenhet och gett oss klartecken att äntligen få nycklarna. Men det blev något krångel och besiktningen blev framflyttad till på måndag. Jag och Emil var sura och bittra resten utav dagen. Men imorse ringde Emil och bad dem besikta den idag istället. Sagt och gjort. Nycklarna är våra nu. Så när Emil slutar ikväll så ska vi äntligen dit och titta lite. På torsdag går vårat flyttlass. Som jag har längtat, äntligen!

Igår kändes det som att allting gick emot oss och idag har det vänt helt. Äntligen har allting löst sig!
 
 

Hos barnmorskan vecka 23 (22+6)

2015-02-19 @ 13:18:30
Dagens ärende ledde oss till barnmorskan, våran 24 veckors kontroll som blev en vecka för tidigt. Det spelade absolut ingen roll för allting var precis som det skulle. Våran pojke lekte lite kurragömma när vi skulle få lyssna på hans hjärta men till slut kom han fram och hans hjärtljud lät så underbart vackert. Det skulle faktiskt kunna bli en bra dubstep låt! SF måttet låg på 24, vilket jag förstår är väldigt bra. Tänk att jag får gå runt och bära med mig honom överallt, vilken blessing det är.
 
 

Hemma hos oss för tillfället

2015-02-17 @ 14:03:15
 
Min väckarklocka ringde alldeles för tidigt imorse. Inte alls när jag hade tänkt kliva upp men jag var så illa tvungen. Min fina sambo lyckades få upp mig efter lite fräsningar från min sida. Två timmar senare satte jag foten innanför ytterdörren igen. Det blev en kort dag för min del med endast en liten fotografering för ett kort på schemat.
 
Det är ju bara lite drygt 1-2 veckor kvar till flytten så det börjar väl bli dags att ta tag i packandet och göra något åt röran här hemma.
 
 

Vecka 23 (22+3)

2015-02-16 @ 19:23:00
 
I fredags gick vi in i graviditetsvecka 23. Tiden har börjat gå väldigt fort nu och förhoppningsvis fortsätter det i samma tempo. Det känns som att vi nyss fick reda på att vi skulle få en liten knodd, men det har redan gått fyra månader sedan dess. Och idag är det nästan exakt fyra månader kvar tills han är beräknad.

Detta är iallafall dagens mage, v 22+3. Enligt våran app så ska det ligga en ungefär 20 cm lång liten kille därinne, syns det?
 

My precious little baby

2015-02-16 @ 17:49:38
 

Fredag den 13 februari

2015-02-13 @ 19:28:47
Medan jag står och viker ihop tvätten så är Emil ned till affären och köper coca cola. Maten är dessutom på väg hem till oss. Det blev något snabbt och enkelt, onlinepizza!
Det känns som att vi ätit alldeles för mycket skräp den senaste tiden, men det blir lätt så när ingen av oss har någon ork att ställa sig och laga ordning något. Imorgon ska vi iallafall inhandla lite mat att fylla kylskåpet med, då kanske orken eller viljan att äta lite mer hälsosamt letar sig tillbaka. Förhoppningsvis!
 
 

Vecka 22 (21+2)

2015-02-08 @ 16:00:00
 
Lilla du därinne, jag undrar så vem du är.
Att jag vet så lite om dig, fast du redan är här.
 

Mitt hjärta

2015-02-07 @ 16:00:00