Tidig födelsedagspresent

2015-04-30 @ 21:07:01
Här är skorna som jag har följt via internet sedan dom skickades från Tyskland i måndags. Jag har sedan dess gråtit två gånger för att det tagit så lång tid för dom att komma fram. Men nu äntligen är dom här och jag kunde knappt bärga mig att få gå ut med dom tidigare. Så imorse trotsade jag regnet och tvingade med Emil ut på en promenad. Dom är otroligt sköna och kommer att passa perfekt nu i sommar när jag ska ut och gå med barnvagnen. 

 

Amningsutbildning och babyshower

2015-04-30 @ 15:29:10
Gårdagen bjöd på amningsutbildning för min och Emils del. Den var faktiskt väldigt intressant och givande. Vi gick mest igenom det grundläggande, om fördelar, att det är okej att inte amma osv. Utbildningen består utav två gånger till, så nästa vecka ska vi tillbaka dit.

Annars har det inte hänt så mycket annat gällande graviditeten, utom att det är bestämt att det inte blir någon babyshower för mig. I början tyckte jag att det var självklart att jag skulle ha en, men det var när jag tyckte att det var en dans på rosor att vara gravid. Men jag har ju på senare tid insett att det inte alltid är så lätt. Så att planera en babyshower och att vara pigg nog att vara med på den och se fram emot den känns inte möjligt för min del. Sedan känner jag också att det inte är samma sak när man är den enda i en krets som är på stadiet i livet när man bildar familj. Så jag och min syster (som sett fram emot det väldigt mycket) kom överrens om att det inte blir någon och jag är mer än nöjd med det beslutet.

 

Men du ska väl amma?

2015-04-28 @ 15:20:21
Om det är något som jag börjar bli riktigt trött på just nu så är det frågan om jag ska amma och argumenten till varför jag borde göra det. Det här med amning verkar vara en väldigt viktig fråga för vissa. Dem tycker att det är självklart att alla mammor ska amma sina barn och att det är oacceptabelt att inte göra det. För mig är det inte lika viktigt. Jag vet att det är bra för både mamman och barnet att amma, men det är inte alltid självklart att det fungerar. Och det är därför jag svarar väldigt simpelt på frågan, ja, jag ska amma, om det går.

"Men det är klart att du ska". Ja, OM det går!

Det är inte alla som kan amma. En del får ingen mjölk, för en del funkar det bara inte, andra mår dåligt och så finns det dem som helt enkelt inte vill. Och det är inga fel med det, det är så det fungerar. Men om det fungerar för både mig och bebis och vi båda mår bra utav det, så har jag tänkt amma.

Black and white

2015-04-27 @ 15:15:50
Jag tror nog att alla som känner mig är mycket medvetna om hur mycket jag älskar foton, speciellt svartvita, med djur eller horn som motiv. Och jag har nu kommit fram till att det är precis det jag ska ha på väggen ovanför våran soffa. Vårt vardagsrum är ju svart, vitt och grått rakt igenom, så en svartvit tavla skulle sitta perfekt på väggen. Med tanke på hus stor vår soffa är så måste tavlan också vara det.

Och jag tror även att alla är mycket medvetna om hur otroligt kräsen jag är när det gäller allt egentligen. Så när jag fick min idé om en svartvit tavla så tänkte jag att det skulle vara omöjligt för mig att hitta någon som skulle falla mig i smaken, men ack så fel jag hade. Jag har hittat minst tio stycken som jag vill ha, och det är bara på en hemsida, canvasbutik.se.

Det roliga är att jag aldrig har varit så mycket för tavlor egentligen. Men när jag väl började kolla så har jag nog hittat minst en tavla jag vill ha i varje rum i våran lägenhet. Jag vill ha en stor tavla ovanför köksbordet på bär eller flaskor i köket. Jag vill ha en söt tavla på en bebis i våran knodds blivande rum. Jag vill ha en avlång kärleksfull tavla ovanför sängen i mitt och Emils sovrum. Det enda problemet nu är väl egentligen att välja tavlor till varje rum och att försöka få med Emil i samma banor.
 
 

Nike zoom pegasus 31

2015-04-25 @ 12:33:00
Efter att ha tittat efter ett par skor i några veckors tid så har jag äntligen hittat ett par som fallit mig i smaken. Ett par Nike Zoom Pegasus 31 är nu påväg hem till mig. Som en lite tidigt födelsedagspresent från Emil. Jag som vanligtvis avskyr skor kan knappt bärga mig tills jag får dom.
 


Vecka 33

2015-04-24 @ 14:53:49
Då har vi kommit till vecka 33. Och orken försvinner sakta men säkert bort. Jag orkar faktiskt inte med någonting längre men jag är så rastlös om dagarna att jag ändå städar, diskar osv. För att försöka sitta still och vila så mycket som möjligt har jag dessutom gett mig in på att virka. Annars är det väl som för dom flesta andra gravida, man längtar något enormt mycket nu. Det är inte så lång tid kvar, 55 dagar bara. Men tiden går så fruktansvärt långsamt.

Veckan som varit har bestått utav tre besök när det gäller bebisen. I måndags var det hos våran vanliga barnmorska, där allting såg väldigt bra ut. Jag följer kurvan som jag ska. I tisdags var det hos förlossningsbarnmorskan, där vi tog upp min rädsla och allting känns mycket bättre nu. Det känns genomförbart. Vi pratade även om igångsättning, vilket troligtvis sker den 3 juli om han inte har kommit innan dess (är beräknad den 18 juni). Och igår var vi till familjerätten och skrev på faderskapet och gemensam vårdnad. Så nu är Emil inte bara biologisk pappa till vår bebis, utan också juridisk pappa.

Och i övrigt så har jag märkt att jag har min vapendragare. Våran pall. Den används väldigt flitigt utav mig. Den är med mig nästan vad jag än gör. När jag diskar, steker, fönar håret, sätter på mig skor, rakar benen eller duschar. Jag skulle aldrig orka med alla vardagliga saker utan den. Min räddare i nöden.

 

Man får faktiskt klaga ibland

2015-04-23 @ 13:23:17
Just nu känner jag mig som en utav dom där gnällspikarna i olika mammagrupper på facebook. Som åmar sig över alla gravidkrämpor och allt annat också egentligen. Dom som tycker att livet är hur jobbigt som helst. Och för första gången så förstår jag faktiskt dom. För det är inte en dans på rosor att vara gravid. Det är inte mysigt hela tiden och det är inte alltid som man hade tänkt sig. Jag har visserligen haft en relativt enkel graviditet, inte så många krämpor eller så. Men nu börjar dom sakta men säkert komma.

Jag börjar faktiskt bli trött på att vara gravid. Jag är trött på att bli större för varje dag som går. Jag är trött på att känna mig tjock och ful. Jag är trött på att ha tappat mitt självförtroende helt. Jag är trött på alla blickar på min mage och att alla ska ta på den utan att fråga. Jag är trött på att inte kunna sova ordentligt om nätterna och att jag är tvungen att gå på toa minst fyra gånger varje natt. Jag är trött på att vara allergisk mot pollen men inte kunna ta någon medicin mot det. Jag är trött på att inte orka någonting.

Jag är trött på att få ont så fort jag går en lite längre sträcka. Jag är trött på att få som mensvärk som håller i sig en stund titt som tätt. Jag är trött på att ständigt vara täppt i näsan och inte få ta den nässprayen man vill ta. Jag är trött på att ha halsbränna. Jag är trött på att inte kunna sitta ordentligt för att man får sparkar i revbenen som faktiskt gör ont. Det är så mycket jag är trött på. Men jag vet att det kommer vara värt det i slutändan.
 

The truth about pregnancy

2015-04-22 @ 09:40:39
 
 

Små detaljer i spjälsängen

2015-04-21 @ 13:38:40


Lakanet hade jag och mina syskon när vi var små, nu ska min lilla kille få ha det också. Det är fint tycker jag.

Besök hos barnmorskan

2015-04-20 @ 11:32:00
Vi startade denna måndagsmorgon med att säga hejdå till min mor som har varit ned hit över helgen. Imorse åkte hon hem så det blev lite tomt här hemma nu. Sedan blev det ett besök hos våran barnmorska. Våran pojke växer som han ska och han har nu lagt sig med huvudet nedåt men är fortfarande rörlig. Nu börjar vi dessutom med lite tätare besök, så vi ska dit igen redan om två veckor.

Imorgon väntar ett till barnmorskebesök, fast på ett annat ställe. Det börjar bli dags att ta tag i förlossningsrädslan jag har. Visserligen är det inte själva förlossningen jag är rädd för, utan vad som kommer ske innan den. Och på torsdag ska jag och Emil till familjerätten för att skriva på faderskapsintyget och gemensam vårdnad. Så det är mycket kring barnet denna vecka.
 

För att se det svart på vitt

2015-04-18 @ 13:39:31
När man inte ser skillnaden i verkligheten så får man ta hjälp av bilder och jämföra och jo, visst har jag blivit större.
 
 

Vecka 32

2015-04-17 @ 13:32:00
Det är en ungefär 42 cm lång och nästintill 1,8 kg stor bebis som gömmer sig därinne.
 

Sista delen av kapitlet leder mot sitt slut nu

2015-04-15 @ 21:36:19
"Varför ska det vara så svårt att släppa någon helt? Speciellt när det man håller i är någonting så fel"
 

Två små tröjor

2015-04-14 @ 20:28:00
En tur på stan med min fina syster resulterade i att två små tröjor till lillen fick följa med hem. När jag sen öppnade hans låda för att packa ned det så insåg jag återigen att nästan allting där i är blått och randigt. Så det kanske börjar bli dags för en annan färg och ett annat mönster nu.. 

 
 

Myser med mina hjärtan

2015-04-13 @ 17:33:13
 

En nackdel med att vara gravid

2015-04-12 @ 16:32:00
De senaste dagarna har jag tänkt rätt så mycket på mina vänner. Vissa utav dom har jag faktiskt knappt haft någon kontakt med sedan jag blev gravid. Jag har väl visserligen aldrig varit den som hört av mig till andra, med tanke på att jag ständigt får för mig att jag stör. Och sedan jag blev gravid har jag nog blivit ännu sämre på att höra av mig. Det beror mestadels på att min energi inte är som den en gång var. Vissa dagar mår jag fantastiskt bra och andra dagar orkar jag knappt kliva upp ur sängen. Men det är faktiskt jobbigare än man tror att skapa ett barn.

Men det är tråkigt att ens vänner inte heller hör av sig. Vi brukar visserligen ha perioder ifrån varandra och det kan mycket väl vara mina gravidhormoner som spelar mig ett spratt. Men jag känner att jag har förlorat en hel del vänner faktiskt. Det känns som att vi är på lite olika ställen i livet.
 
Men sedan har jag också dom vännerna som ställer upp för mig i vått och torrt. Som ringer och hör av sig precis när jag behöver det. Som verkligen vill hitta på något med mig, även om det bara gäller en lunch eller en fika. Jag är så glad att jag har så fina människor i mitt liv. Dom kommer jag vara evigt tacksam över.
 
 

Mr. Snake

2015-04-11 @ 16:33:00
Igår hämtade jag ut ett paket som min mor hade beställt åt oss. Väldigt nyfiken och ivrig öppnade jag det och blev överlycklig. Det var en Mr. Snake (spjälsängsorm) som jag trånat efter ett tag! Min mor vet precis vad jag vill ha. Imorse bäddade jag iallafall spjälsängen och la dit ormen. Jag blev så nöjd. Och ja, jag vet att det är tidigt att bädda sängen men den kommer att bäddas om innan bebis hinner komma.

 

Vecka 31

2015-04-10 @ 15:47:00
Tiden går verkligen fort nu. Veckorna bara flyger förbi. Idag går vi in i vecka 31 och det är endast 69 dagar kvar tills han är beräknad. Strax över två månader kvar alltså. Vi har fortfarande en del att fixa innan han kommer, som t.ex. badbalja, regnskydd och insektsnät till vagnen och babyskydd. Jag fick en aning panik för någon dag sedan när jag tänkte på hur tidigt barn faktiskt kan födas. Egentligen kan han komma när som helst nu. Fast jag tror visserligen att jag kommer att gå över tiden rätt så rejält.

Annars så är allting som vanligt. Det enda som förändrats är mitt sömnschema. Jag har sedan en månad tillbaka somnat och vaknat väldigt tidigt men de senaste dagarna har jag dessutom vaknat mitt i nätterna och inte kunnat somna om på ett par timmar. Det ska vara normalt, men ändå ganska irriterande. Jag har dessutom för första gången i mitt liv fått halsbränna. Jag trodde att det skulle vara värre, men så farligt är det ändå inte.

Denna vecka har vår pojke gått över 1,5 kg och hans längd ligger på ca 40 cm. Hans organ är snart helt färdigutvecklade och han börjar nu samla på sig mer vikt.

 

Lillkillens garderob

2015-04-09 @ 21:03:43
Efter att ha gått igenom lillkillens lilla garderob har jag nu skrivit en lista på vad vi har och en lista på vad som behövs. Dom två första storlekarna är i stort sett klara. Det är enbart några strumpor och ett par långärmade tröjor i storlek 56 som jag känner skulle vara bra för kalla kvällar. Och sedan är det större storlekar som jag gärna vill börja införskaffa redan nu. Egentligen skulle jag vilja köpa allting jag ser, för allting är så fruktansvärt sött och fint, men jag vet att det inte är möjligt tyvärr.


 
 
 

En mindre bra dag

2015-04-08 @ 14:58:28
Idag är en sådan dag då varken kroppen eller huvudet hänger med riktigt. Jag tänkte passa på att plugga hela dagen när Emil ändå är på jobbet men istället har jag bara legat kvar i sängen. Huvudet värker och jag känner mig yr och illamående och kroppen känns allmänt svag, ryggen värker och benen bär mig knappt. Min choklad har dessutom tagit slut (ja, jag har en enorm craving efter choklad och har haft det i stort sett hela graviditeten), så nu väntar jag bara på att Emil ska komma hem med lite mer åt mig. Sedan får jag försöka ta mig upp för att laga middag. Jag är extremt sugen på krämig potatis och purjolökssoppa. En maträtt som alltid går hem hos mig.
 

För elva månader sedan blev vi ett

2015-04-07 @ 19:06:11
Jag har aldrig känt så mycket kärlek för en person tidigare och jag har aldrig heller fått så mycket kärlek. Tänk att jag hade turen att träffa just han.
 

Dagens projekt

2015-04-06 @ 14:09:00
Den senaste tiden (veckorna) har våran lilla kisse hållt oss vakna i stort sett hela nätterna. Hon är en otroligt social katt som vill ha mycket uppmärksamhet och när vi sover så får hon inte det. Hon sover dessutom bort hela dagarna så idag är vårt projekt att hålla henne vaken hela dagen så att hon förhoppningsvis sover hela natten istället. Hittills har det gått lite sådär. Väcker man henne så går hon och lägger sig på något annat ställe istället. Men det är väl bra förberedelse inför bebisen.

 

Mitt brev till dig

2015-04-05 @ 12:10:24
Hej mitt kära barn i magen.

Tänk att du redan har funnits i våra liv i över ett halvårs tid och trots det så har vi ännu inte träffat dig. Jag undrar så vem du är och hur du ser ut. Jag undrar om du är lik din pappa eller mig och vilka sidor utav oss som du har fått ärva. Jag undrar om du är lika nyfiken och envis som mig eller om du har fått din pappas tålamod. Jag undrar om ditt hjärta är lika fint som hans. Det är så mycket som jag undrar över när det gäller dig. Det är så mycket som jag vill veta redan nu. Men jag får helt enkelt vänta tills du känner dig redo att komma ut.

Du behöver absolut inte stressa. Du har ungefär 10 veckor kvar där inne, 74 dagar för att vara exakt. Jag kan stå ut. Det gör mig ingenting om du vill komma senare än så heller. Det viktiga för mig är att du mår bra och om du mår bättre i magen än utanför så får du mer än gärna stanna kvar där ett tag till. Under tiden som du förbereder dig där inne så förbereder jag och din pappa för dig här ute. Vi har t.ex redan ställt fram spjälsängen och du har fått egna lådor med dina små söta kläder i. Skötbädden har vi lagt fram och barnvagnen står redo i ditt blivande rum. Det är mycket kvar för oss att fixa men förhoppningsvis hinner vi klart med allting innan du vill komma ut.

Det är så många som längtar efter dig. Jag, din pappa och våra familjer och vänner. Jag är så glad att du ska få komma till världen med så fina människor omkring dig.
Du kommer vara så älskad, det är du redan nu.

Mitt kära barn, vi längtar efter dig och vi älskar dig något otroligt.
 

Dagens pyssel

2015-04-04 @ 11:59:00
Lite pyssel inför bebis ankomst. Jag tror att det kommer att bli en liten uggla, vad det blir av den vet jag inte riktigt ännu. Kanske sängmobil eller barnvagnsmobil.

 

Välkommen vecka 30

2015-04-03 @ 16:12:59
 
Idag är det fredag och för våran del betyder det att vi går in i en ny graviditetsvecka, vecka 30 denna gång. Och som min mor så fint sa tidigare "det går fort. Det har redan gått tre fjärdedelar". Det är ungefär 2,5 månad kvar tills han är beräknad. Enligt appen så är vår lilla kille hela 38 cm lång och väger strax under 1,5 kg och med tanke på att vi är näst intill mitten kurvan så känns det rätt rimligt.

För tillfället mår jag faktiskt bra. Jag har börjat få ont i fötterna och jag känner att ryggen är rätt så trött efter en hel dag, men annars så är det bra, fysiskt iallafall. Psykiskt är det inte helt hundra. Jag känner mig något otroligt tjock. Jag har ju som dom flesta säkert vet alltid varit väldigt smal och att gå upp så pass mycket i vikt som man ändå gör vid en graviditet tär så himla mycket på mig. Jag tycker inte att jag ser gravid ut, jag tycker att jag bara ser tjock ut. Och när man möter människor när man är ute och går eller handlar så ser man hur deras blickar sjunker ned mot magen. Jag är inte alls bekväm med det faktiskt. Förhoppningsvis vänjer jag mig.